Speelboom

Op de Speelboom leren de kinderen spelend leren. Kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar hebben veel behoefte aan bewegingsvrijheid dus met de inrichting van de groep hebben wij rekening gehouden met genoeg ruimte. Ook heeft deze groep een houten speelhuis in de vorm van een boom. De kinderen kunnen onder toeziend oog van de pedagogisch medewerkers hun energie kwijt op de glijbaan, het trappetje op en af, en onder de speelboom in het huisje een spelletje spelen. Het leren samenspelen is een kunst; hierdoor leren de pedagogisch medewerkers van deze groep de kinderen hoe zij kunnen delen en op elkaars beurt kunnen wachten. Dit doen zij door op ooghoogte met de kinderen te praten en vooral veel conflicthantering toe te passen. De pedagogisch medewerkers zijn op deze groep de vertalende brug tussen de sociaal emotionele banden tussen kinderen. Zij vertellen precies na wat er gebeurd en hoe het kind zich kan voelen als effect na een conflict. Deze methodiek heet: trial-and-error. Ook het samenspel wordt gestimuleerd doordat de pedagogisch medewerkers kansen creëren tot samenspel door nieuwe kinderen te betrekken bij bestaand spel.

De jongste peuters houden erg van bouwen! Hierdoor hebben wij op de Speelboom allemaal grijs en groene grote zachten blokken neergelegd. De kinderen maken elke dag nieuwe bouwwerken met deze grote zachte blokken. Gegarandeerd plezier.

Slapen:
Het slapen op de Speelboom gaat gezamenlijk via speciaal ontworpen peuterstretchers. Elke peuter heeft een eigen hoofdkussen en dekbed die elke week gewassen worden. Na de warme maaltijd gaan de kinderen slapen waarbij de pedagogisch medewerker altijd naast de kinderen blijft zitten tot zij diep in dromenland zijn. Voor de peuters is het samen slapen een vertrouwd en gezellig moment vanuit het dagritme. De kinderen die wakker blijven spelen bij de Beweegtuin.

Schrijf je kind in!

Bij ons leren kinderen om op een gezonde en verantwoorde manier te leven. Bij de locatiemanager van kinderopvang Ikke Ook kunt u altijd vrijblijvend terecht voor een rondleiding, vragen en informatie. Ook kan de locatiemanager u begeleiden met het gehele proces van de inschrijving en de kinderopvangtoeslag.

InschrijvenContact