Beweegtuin

De Beweegtuin is echt een school voorbereidende groep waarin de kinderen vanaf 2,5 tot 4 jaar oud kennis maken met de methodieken van de basisschool. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld zelfstandig naar de wc te gaan met een beloning kaart bij zindelijkheid. Op de beweegtuin werken wij met op ooghoogte zichtbare dagritme kaarten. Zo weten de kinderen wat er van hen verwacht wordt op een dag totdat mama en papa weer komen. De houten platformen met kunstgras dienen als verhoging voor het speelmoment. Onder de platformen zitten grote lades met speelgoedmaterialen erin. Zo leren de kinderen structuur in het spel en dit vergroten wij door dagelijks het opruimlied te zingen tijdens opruimmomenten.

De methodiek van liedjes zingen word niet alleen toegepast bij de opruimmomenten. Ook in de ochtend word de methodiek ingezet door alle kinderen bij naam goedemorgen toe te zingen. Dit doen wij elke dag op de houten tribune op de groep. De knuffel Puk die centraal staat binnen ons VVE programma wordt betrokken bij deze activiteiten. Zo is Puk een belangrijke schakel geworden binnen het dagprogramma.

Kinderopvang Ikke Ook heeft een uitgebreid overdrachtsdocument opgesteld voor als kinderen van de Beweegtuin de vier jarige leeftijd bereiken. Dit document geeft inzicht in alle sterke punten van het kind in het afgelopen jaar binnen de groep. Na een eindgesprek met de ouders waarin wij persoonlijk het document bespreken kunnen ouders ervoor kiezen toestemming te geven voor het delen van deze informatie met de vervolgplek van het kind. Zo heeft het kind een voorsprong op de basisschool doordat de nieuwe leerkracht al een groot inzicht heeft kunnen verkrijgen in de eigenheid en de ontwikkeling van het kind en hierop gericht leermateriaal kan aanbieden.

Schrijf je kind in!

Bij ons leren kinderen om op een gezonde en verantwoorde manier te leven. Bij de locatiemanager van kinderopvang Ikke Ook kunt u altijd vrijblijvend terecht voor een rondleiding, vragen en informatie. Ook kan de locatiemanager u begeleiden met het gehele proces van de inschrijving en de kinderopvangtoeslag.

InschrijvenContact