Ontdekkingsboom

De Ontdekkingsboom is onze dreumesgroep in de leeftijden vanaf 11 maanden tot 2 jaar. Op deze groep staan de begrippen: ontdekken, leren lopen, vallen en opstaan centraal. De groep is zo ingericht dat de kinderen met zachte materialen kunnen ontdekken en spelen. Ook bieden wij hier genoeg aanbod aan houten loopmaterialen aan, een loopstang aan de muur waaraan de kinderen kunnen leren lopen, en een grote ontdekspiegel. Alles ingericht op de ontwikkeling speciaal voor deze leeftijd.

Ook de dreumesgroep heeft net als de babygroep een eigen slaapkamer waarin de kinderen in alle rust kunnen slapen. Ook deze slaapkamer grenst aan de groep zodat de pedagogisch medewerkers de groep niet hoeven te verlaten tijdens het slaapmoment. De meeste kinderen die overgaan van de Droomtuin naar de Ontdekkingsboom zijn van 2 rustmomenten naar 1 rustmoment per dag gegaan. Kinderen die net over zijn slapen soms nog twee keer per dag tot zij geheel mee kunnen met het dagritme van de andere kinderen.

De kinderen van de Ontdekkingsboom eten als lunch mee met het dagmenu vanuit de Schijf van Vijf, die elke ochtend door ons vers bereid wordt in de keuken. Ook krijgen de kinderen in de ochtend vers fruit aangeboden en vlak voordat de kinderen naar huis gaan nog een verse volkorenboterham. Op de dreumesgroep bieden wij geen opvolgmelk aan omdat wij bewust hebben gekeken naar verse producten die het beste zijn voor het kind die leert lopen en bewegen.

Schrijf je kind in!

Bij ons leren kinderen om op een gezonde en verantwoorde manier te leven. Bij de locatiemanager van kinderopvang Ikke Ook kunt u altijd vrijblijvend terecht voor een rondleiding, vragen en informatie. Ook kan de locatiemanager u begeleiden met het gehele proces van de inschrijving en de kinderopvangtoeslag.

InschrijvenContact