Droomtuin

De Droomtuin is onze jongste groep, namelijk: de babygroep. Dit is de groep van kinderen in de leeftijd vanaf 2 maanden tot ongeveer 1 jaar oud. Op deze groep staan de begrippen: Rust, Reinheid, en Regelmaat centraal. Op de babygroep heerst veel rust. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich prettig, veilig en geborgen voelen op de groep.

Misschien is goed onderhouden oudercontact op deze groep nog wel het meest belangrijk: samen met de ouders volgen wij het eigen ritme van elk individuele kind. Van het starten met een vers groentehapje, of juist het eerste fruithapje, tot het eerste moment van het proeven van een boterham: samen met de ouders doorlopen wij deze nieuwe fases in de ontwikkeling van het kindje.

De babygroep heeft een eigen slaapkamer waarin de baby’s van deze groep rustig kunnen slapen. De slaapkamer grenst aan de groep waardoor onze pedagogisch medewerkers de groep niet hoeven te verlaten en altijd in contact staan met de kindjes. Zo horen wij snel of er kinderen wakker zijn of extra troost nodig hebben bij het slapen. Ook hebben wij voor de allerkleinste kindjes twee aparte bedjes op de groep zelf. Hierin wennen de kinderen die net starten aan de vertrouwde stemmen van de pedagogisch medewerkers waardoor de hechting gestimuleerd kan worden. Ook kindjes die last hebben van reflux of hun ademhaling hebben baat bij de extra bedjes op de groep. Zo hebben wij extra zicht op deze kinderen.

De babygroep heeft natuurlijke kleuren, hout speelgoed, en groene kussenmaterialen waar de kinderen op kunnen relaxen. Ook heeft de babygroep een houten hangmat van katoen waar de kinderen een geborgen gevoel krijgen tijdens een slaapje. Doordat onze pedagogisch medewerkers van de babygroep babyspecialisten zijn weten zij precies hoe zij de kinderen kunnen stimuleren in hun ontwikkeling, aangepast op de ontwikkelingsfase. Zo leren de kinderen hun gezicht herkennen door een babyspiegeltje tijdens een 1 op 1 activiteit. Ook leren de kinderen kennis maken met verschillende zachte materialen en vormen.

Als ouder kunt u altijd bellen naar de groep om te weten hoe het met uw kindje gaat, of een berichtje sturen middels de ouderapplicatie. Onze pedagogisch medewerkers helpen u met liefde.

Schrijf je kind in!

Bij ons leren kinderen om op een gezonde en verantwoorde manier te leven. Bij de locatiemanager van kinderopvang Ikke Ook kunt u altijd vrijblijvend terecht voor een rondleiding, vragen en informatie. Ook kan de locatiemanager u begeleiden met het gehele proces van de inschrijving en de kinderopvangtoeslag.

InschrijvenContact